Δήμοι, Περιβάλλον

Ύδρα: Οι Αρχαιολόγοι δίνουν άδεια για την αλλοίωση του τοπίου με… Αλουμίνιο και Πλαστικό!

0
KOUNTOURIOTI SPITI

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι Αρχαιολόγοι προστατεύουν το περιβάλλον και τα ιστορικά τοπία, ιδιαίτερα στην Ύδρα. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν, άρδην και τοπία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους του νησιού, απειλούνται με σοβαρές αλλοιώσεις… από αποφάσεις των ίδιων των Αρχαιολόγων που έχουν χρέος, το αντίθετο, να προστατεύουν!

Όπως αναφέρουν Υδραίοι που αγωνίζονται χρόνια για τη μη αλλοίωση του τοπίου της Ύδρας, από τότε που η κυρία Χρυσουλάκη ανέλαβε την Εφορεία Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων υποβαθμίστηκε η προστασία των αρχαιοτήτων του Πειραιά, της Ύδρας και των άλλων νησιών.

Τι έχουμε στην Ύδρα;

• Αθρόες εγκρίσεις για αποβίβαση τροχοφόρων στην Ύδρα

• Ακύρωση των αποφάσεων των προηγουμένων προϊσταμένων των αρμοδίων Εφορειών η οποία δημιούργησε σύγχυση στις τοπικές κοινωνίες

Το χειρότερο όμως συμβαίνει τώρα τελευταία:
Η έγκριση της πρότασης για τοποθέτησης μόνιμης εικαστικής εγκατάστασης στο βραχώδες τοπίο της Ύδρας με αλουμίνιο, πλαστικό και ρητίνες, μίμηση της χλωρίδας της Ύδρας πάνω στα βράχια ύψους 10 μέτρων και μήκους 90 μέτρων δίπλα από τον τάφο του Παύλου Κουντουριώτη, ήταν ένα γεγονός εντελώς απογοητευτικό και εξοργιστικό απολύτως!

• Στην Ύδρα χάνεται ο αγώνας 40 χρόνων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την προστασία του νησιού, εκφυλίζεται.
Και κάποιοι έχουν την ευθύνη και το χρέος να αντιδράσουν πριν είναι αργά…

Σχετικά άρθρα