Περιφέρειες

Απόφαση Αρναουτάκη για το έργο επέκτασης του Βενιζέλειου νοσοκομείου

0
VENIZELEIO KRITI

Η επέκταση του Βενιζελείου νοσοκομείου, ένα έργο πνοής για τους κατοίκους της Κρήτης που θα αναβαθμίσει την δημόσια περίθαλψη-υγεία στο νησί μπαίνει σε τελική φάση υλοποίησης. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα την απόφαση δημοπράτησης για την επέκταση της νέας πτέρυγας του Βενιζέλειου νοσοκομείου με 83 νέες κλίνες προϋπολογισμού 15,7 εκ. ευρώ. Μάλιστα η απόφαση για την δημοπράτηση του σημαντικού αυτού έργου ανοίγει την νέα Προγραμματική Περίοδο και έγινε δεκτή με χαρά και εγκωμιαστικά σχόλια από τους φορείς της υγείας.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε την κατασκευή του έργου ένα όνειρο πολλών χρόνων για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο αλλά και τους κατοίκους της Κρήτης που γίνεται πραγματικότητα. «Ένα έργο πνοής στον τομέα της υγείας που ξεκίνησε το 2010 για να γίνει η μελέτη. Βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να υπογραφεί η ένταξη του έργου και να προχωρήσουμε την δημοπράτηση του από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και ειδικά από τις υπηρεσίες της τεχνικές της ΠΕ Ηρακλείου. Ένα όνειρο πολλών χρόνων των εργαζομένων στο νοσοκομείο αλλά και των κατοίκων της Κρήτης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
Από την πλευρά μας-τόνισε- ξεκινήσαμε το 2010 για να ολοκληρωθεί η μελέτη, ένα έργο δύσκολο λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων. Είχαμε άριστη συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία και βρήκαμε τις λύσεις ούτως ώστε να μπορεί το έργο να δημοπρατηθεί. Ένα έργο προϋπολογισμού 15,7 εκ. ευρώ, αλλά πρέπει να προσθέσουμε και 1 εκ. ευρώ για τα εργατικά, τις αρχαιολογικές ανασκαφές, και τις τεχνικές οδικές παρεμβάσεις, σύνολο δαπάνης 16,7 εκ. ευρώ.
Η υπογραφή της απόφασης δημοπράτησης του έργου από τον Περιφερειάρχη έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για θέματα δημόσιας υγείας Μανόλη Κλώντζα, του Πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά, της προϊσταμένης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Κασωτάκη, της Υποδιοικητού της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Άννας Τριχοπούλου, του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ευθύμιου Καρακώστα, της Διευθύντριας Τεχνικής Υπηρεσίας Βενιζέλειου Χρυσούλας Πουλινάκη, και του εκτελούντα χρέη Διοικητή ΠΑΓΝΗ Γιώργου Χαλκιαδάκη.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε ότι, πρόκειται για το πρώτο έργο που θα δημοπρατηθεί τη νέα Προγραμματική Περίοδο, «και εάν δεν είχαμε την άριστη συνεργασία των υπηρεσιών μας, με τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, τους γιατρούς, δεν θα βρισκόμαστε σήμερα εδώ για την υπογραφή αυτού του σημαντικού έργου για τον τομέα της δημόσιας υγείας στην Κρήτη».
Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι «στο τέλος του 2018 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που έχουμε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι ένας στόχος εφικτός και το σημαντικό είναι ότι εφόσον κατασκευαστεί εντός χρονοδιαγράμματος η Περιφέρεια θα έχει ένα αποθεματικό επίδοσης».

Από την πλευρά της η Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Άννα Τριχοπούλου ανέφερε: «Πρόκειται για ένα έργο πνοής στον τομέα της υγείας για την Κρήτη. Η νέα πτέρυγα με 83 νέες κλίνες και πολλές άλλες υποδομές θα δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη της Κρήτης να θεραπευτεί και να νοσηλευτεί με πολύ καλύτερες συνθήκες. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που το τελευταίο διάστημα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να μπορεί σήμερα να δημοπρατηθεί το έργο με την προοπτική σε 2 χρόνια να έχει ολοκληρωθεί».

Ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας Βενιζέλειου νοσοκομείου Ευθύμιος Καρακώστας: «Ένα μεγάλο όνειρο πολλών ανθρώπων και πολλών χρόνων αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Αυτό που εύχομαι είναι να γίνει το δυνατόν συντομότερο το έργο προς όφελος των κατοίκων της Κρήτης.
Η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών Βενιζέλειου νοσοκομείου Χρυσούλα Πουλινάκη: «Είχαμε πάντα την θερμή συμπαράσταση της Περιφέρειας και το όραμα μας γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Το παλιό νοσοκομείο χρειάζεται ανακαίνιση αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να κατασκευαστεί η νέα πτέρυγα».