Επικαιρότητα

«Γολγοθάς! Ξεκινάει εβδομάδα των παθών, με άμεση ψήφιση σκληρών μέτρων για έξοδο από την ασφυξία

0
golgothas

Μια σκληρή εβδομάδα, η πιο σκληρή ίσως των τελευταίων δεκαετιών ξεκινάει για τη χώρα μας, αφού μέσα σε τρεις μέρες πρέπει να νομοθετηθούν από τη Βουλή και να προχωρήσουν τα πιο σκληρά μέτρα που ελήφθησαν ποτέ σε προηγμένη, δυτική δημοκρατία!
Ο πρωθυπουργός, μετά από μάχες εμπροσθοφυλακής και οπισθοφυλακής, μέσα από τις οποίες κατέληξε με τραυματισμένο κόμμα και σε αλλαγής πολιτικού προσανατολισμού, καλείται να προχωρήσει ανάμεσα συμπληγάδες που δημιούργησε η μεταπολίτευση και να οδηγήσει τη χώρα σε απάνεμο λιμάνι.

Τρεις μέρες, όπως… τρεις αιώνες

Μετά από μια πολεμική διαπραγμάτευση μηνών και ημερών που έμοιαζαν με χρόνια, η Βουλή των Ελλήνων καλείται να στηρίξει τα μέτρα μια συμφωνίας που… απέρριψε ο λαός -μέτρα όμως που αν δεν ληφθούν θα μας οδηγήσουν εκτός Ευρωζώνης!
Ο πρωθυπουργός θα έχει σε αυτή τη «διαβολοβδομάδα» τρεις -ίσως και παραπάνω- ντουζίνες συντρόφων του βουλευτών, ανάμεσά τους και κορυφαία στελέχη που πορεύτηκαν μαζί του, όπως Λαφαζάνης, Βαρουφάκης και… Κωνσταντοπούλου.
Το τελευταίο πρόσωπο, είναι ίσως και το μεγαλύτερο αγκάθι, καθώς η Πρόεδρος της Βουλής αποτελεί τροχοπέδη για τον πρωθυπουργό και τη νέα του προσπάθεια, μιας και… δεν προλαβαίνουν να την αλλάξουν!
Σε κάθε περίπτωση η Βουλή θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά κατόπιν τίθεται εκ των πραγμάτων ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ αυτόν τον τόπο!

Μια διαφορετική κυβέρνηση

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πλέον ότι κανένας πολιτικός αρχηγός… δεν επιθυμεί να πάρει τη θέση του Τσίπρα και αυτή την «καυτή πατάτα» και έτσι κανένας δεν έθεσε και δεν θα θέσει θέμα δεδηλωμένης.
Ωστόσο το θέμα το έχει ήδη θέσει στον εαυτό του ο ίδιος ο πρωθυπουργός που ξέρει καλά ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνεχίσει μόνος του –τουλάχιστον με αυτά τα πρόσωπα που δεν τον στήριξαν και τον πολέμησαν.
Άρα, σχεδόν ταυτόχρονα, θα έχουμε μια άλλη εικόνα:
-Θα φύγουν οι υπουργοί που δεν άντεξαν, Λαφαζάνης, Στρατούλης κ.λ.π
-Θα μπουν άλλα στελέχη, ίσως και φίλα προσκείμενα σε άλλα κόμματα, η πρόσωπα κοινής εμπιστοσύνης, και,
-Εντέλει όταν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος, το πιθανότερο είναι μια νέα προσφυγή στις κάλπες, ΜΕ ΛΙΣΤΑ πια και οριστικό ξεκαθάρισμα και στον ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα.
* Τελικά, από την παλιά αμεριμνησία περνάμε βίαια στην ενηλικίωση με διαδικασίες που ουδέποτε φαντάστηκε κανείς σε αυτή τη χώρα.

Σχετικά άρθρα