Editorial, Επικαιρότητα

Εποχή Τσίπρα! Οι Έλληνες του έδωσαν δεύτερη ευκαιρία

0
TSPRAS ALEKSIS

Του Δημήτρη Κατσικάρη
Το αποτέλεσμα των εκλογών -που τόσο μπέρδευαν οι δημοσκόποι- συνιστά μια καθαρή και προσωπική νίκη του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς καμιά αμφιβολία.
Οι πολίτες έδωσαν στον 40αρη πολιτικό μια… δεύτερη ευκαιρία, στην ουσία… την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς εκκρεμότητες, με λυμένα τα χέρια ως προς τη διαπραγμάτευση, αλλά με δεμένα ούτως ή άλλως από το σκληρό μνημόνιο που έχει υπογράψει και οφείλει να υλοποιήσει.
Θεωρώντας από μια άποψη ο Αλέξης Τσίπρας… δεν κυβέρνησε αυτό το 7μηνο ασχολούμενος με τη δύσκολη διαπραγμάτευση που διέσπασε και το κόμμα του εντέλει, οι πολίτες του έδωσαν το εισιτήριο να κυβερνήσει πραγματικά, χωρίς αυτή τη φορά να μπορεί να υποστηρίξει ότι έχει κάποιο άλλο εμπόδιο.
Τα συμπεράσματα από το εκλογικό αποτέλεσμα είναι απλά που είναι να απορεί κανείς πως δεν τα «είδαν» οι δημοσκόποι-οιωνοσκόποι που επί εβδομάδες αναστάτωσαν το Σύμπαν μας και στο τέλος… κατέρρευσαν και πάλι με μηδενική αξιοπιστία:
1. Κανένας λαός δεν αλλάζει γνώμη και ψήφο μέσα στο μικρό διάστημα των 7 μηνών. Ακόμη και ο Γ. Παπανδρέου, ένα χρόνο μετά το άγριο και ξαφνικό μνημόνιο δεν είχε καταρρεύσει και κέρδισε και τις Περιφερειακές εκλογές.
2. Το «ξεκαθάρισμα» του ΣΥΡΙΖΑ από τους ορίτζιναλ Συριζαίους, δείχνει ότι οι πολίτες θέλουν «κυβερνησιμότητα» και όχι διαρκές αλαλούμ.
3. Το μήνυμα Τσίπρα για το ΝΕΟ και το ΠΑΛΙΟ, πέρασε στον κόσμο, γιατί μπορεί να μην ήταν εντελώς πραγματικό, αλλά φαινόταν σίγουρα έτσι.
4. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, παρά τα λάθη και την ατολμία του, έσωσε τη Ν.Δ. από πραγματική συντριβή συγκρατώντας τις δυνάμεις της. Κανένας άλλος δεν θα έπαιρνε πάνω από 25%. Τώρα το ζήτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι να δει το νέο δρόμο, τις νέες συνθήκες της ελληνικής κοινωνίας και όχι τη «δελφινομαχία» που θα κατατάξει επάξια την παράταξη στην οπισθοδρομική κομπανία…
5. Τα κόμματα τύπου Ποτάμι, χωρίς ιδεολογικό στίγμα και σπονδυλική στήλη απέτυχαν. Ιδιαίτερα όταν είναι… Μονοπρόσωπα όπως συμβαίνει με τον Σταύρο Θεοδωράκη που θεωρεί ότι… του χρωστάει η κοινωνία.
6. Το ΚΚΕ… μια από τα ίδια.
7. Ο Καμμένος δεύτερος μεγάλος κερδισμένος. Παίζει δυνατά με καλή «χημεία» με τον Αλέξη Τσίπρα. Διέψευσε τους δημοσκόπους.
8. Η κρίση… έχει τον Λεβέντη της! Με 9 βουλευτές θα αποτελέσει άνετα «καβάντζα» του Συστήματος.
10. Η Φώφη Γεννηματά «έσωσε την παρτίδα». Κράτησε όρθιο το λεηλατημένο ΠΑΣΟΚ και τώρα μπορεί από την αντιπολίτευση -ευτυχώς για αυτό- να ξεδιπλώσει νέες δυνατότητες αν ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ άμεσα. Το ΠΑΣΟΚ είναι μια μεγάλη εφεδρεία, χωρίς τον Παπανδρέου που «έδειξε» ΣΥΡΙΖΑ και τον Σημίτη που «έδειξε» Ποτάμι.

Τελικά, η χώρα οδηγείται σε μια νέα μέρα με ένα πρωθυπουργό που είναι υποχρεωμένος να ανοίξει παράθυρο ελπίδας.
Έχει τη στήριξη του λαού και τις ευχές όλων των σοβαρών και σκεπτόμενων πολιτών που πάνω από όλα βάζουν την πατρίδα και το αύριο των νεότερων γενιών.
Το νέο ταξίδι ξεκινάει για τον κ. Τσίπρα και από αυτόν κυρίως εξαρτάται αν θα φτάσει στον προορισμό του ή θα χαθούμε στη μετάφραση…

Σχετικά άρθρα