Δήμοι, Περιβάλλον

Κορυδαλλός: Νέα δράση ανακύκλωσης γυαλιού με 13 κάδους- καμπάνες

0
KADOI KORYDALLOS

Με στόχο να ενισχυθεί η ανακύκλωση γυαλιού ξεκίνησε στον Δήμο Κορυδαλλού το πρόγραμμα συγκέντρωσης γυάλινων συσκευασιών με την τοποθέτηση ειδικών κάδων, τις γνωστές «καμπάνες», σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Συνολικά τοποθετούνται 13 «καμπάνες» κοντά σε επαγγελματικούς χώρους, όπως καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες κ.α, στους οποίους καταναλώνονται και απορρίπτονται μεγάλες ποσότητες γυάλινων συσκευασιών.

Τα σημεία βρίσκονται στις πλατείες Ελευθερίας, Μέμου, Αγ. Γεωργίου, Ελ. Βενιζέλου, Μερκάτη, 25ης Μαρτίου, στο Δημαρχείο, καθώς και Σερρών & Κρήτης και Σολωμού & Γραβιάς.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) η οποία αναλαμβάνει το άδειασμα και τη μεταφορά των συσκευασιών με ειδικά οχήματα.
«Η ενίσχυση της ανακύκλωσης, αποτελεί συνεχή στόχο της δημοτικής αρχής, προκειμένου να μειώνεται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο όγκος των απορριμμάτων προς όφελος του περιβάλλοντος και οικονομικών πόρων» αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
«Στόχος μας είναι, όχι μόνο η συμμετοχή περισσότερων επαγγελματιών, αλλά και η ενεργοποίηση ακόμα περισσότερων πολιτών» διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δημήτρης Χριστοφορίδης. «Η νέα δράση έρχεται να συμπληρώσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης, που εφαρμόζεται με επιτυχία στον Δήμο μας ήδη από το 2007, στο οποίο περιλαμβάνεται και γυαλί. Για τον σκοπό αυτό έχουμε προμηθευτεί νέους “μπλε” κάδους ανακύκλωσης, οι οποίοι θα αντικαθιστούν σταδιακά όσους έχουν φθαρεί».

Η αντικατάσταση τους θα γίνεται από την Διεύθυνση Καθαριότητας, μετά από αιτήματα δημοτών. Πληροφορίες και αιτήματα στο τηλ. 210- 4990542.