Δήμοι

Μπουτάρης για Μετρό: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν παίζει το παχνίδι κανενός»

0
mpoutaris_new

Με την επισήμανση ότι ο «Δήμος Θεσσαλονίκης δεν παίζει το παιχνίδι κανενός», τονίζει σε σημερινή ανακοίνωση του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τονίζει τη δυσαρέσκεια του για μια σειρά από ενέργειες που αφορούν στο έργο υλοποίηση του Μετρό.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν ρωτήθηκε ποτέ για το Μετρό. Πέρα από την αστεία προϊστορία της «Τρύπας του Κούβελα» που δήθεν θα χρηματοδοτούνταν από τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία ανάμιξη στο
σχεδιασμό και την εξέλιξη του έργου.

Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες που του καταλογίζονται για την αργοπορία της απόδοσης της έκτασης της Νέας Ελβετίας για την ανάπτυξη του εκεί εργοταξίου του Μετρό, ισχύουν τα εξής: Η σχετική αλληλογραφία μεταξύ της Αττικό Μετρό και του Δήμου Θεσσαλονίκης χρονολογείται από το 2008.

Έως το 2011 που ανέλαβε η νέα Διοίκηση του Δήμου τίποτα δεν είχε γίνει για την απελευθέρωση της έκτασης. Από το 2011 έως και το 2013 που παραδόθηκε τελικά η έκταση για την ανάπτυξη του εκεί εργοταξίου, η νέα δημοτική Αρχή επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου για την αδειοδότηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (η οποία ήταν στον αέρα), προκειμένου να γίνει εφικτή η μετακίνηση του ΣΜΑ και η συνακόλουθη απόδοση του χώρου στην Αττικό Μετρό για την ανάπτυξη του εργοταξίου.

Άλλωστε και η Αττικό Μετρό συνέβαλε στις πρόδρομες εργασίες για την εγκατάσταση του εργοταξίου.
Και σ’ αυτήν την περίπτωση, επομένως, η δημοτική Αρχή βρέθηκε αντιμέτωπη με πράξεις και παραλείψεις των προηγούμενων δημοτικών διοικήσεων, τις οποίες και έσπευσε να αντιμετωπίσει τον δυνατόν ταχύτερα.

Οι ίδιες αυτές προηγούμενες διοικήσεις ήταν, άλλωστε, μέρος της όλης μικρομέγαλης και κομπλεξικής ρητορικής που απαιτούσε από το «αθηνοκεντρικό κράτος» Μετρό εδώ και τώρα, συνεισφέροντας με τον τρόπο τους στην περίσσεια λαϊκισμού και στις βεβιασμένες κινήσεις που σημάδεψαν την έναρξη του έργου.

Πρόκειται για το πολιτικό και ιδεολογικό κατεστημένο που τυραννούσε την πόλη επί 25 χρόνια, φέρνοντας τη Θεσσαλονίκη στην κατάσταση όπου βρισκόταν όταν αναλάβαμε το 2011: απομονωμένη, φοβική, οπισθοδρομική και κλειστή απέναντι σε ο,τιδήποτε μπορούσε να δώσει ώθηση στη πόλη.

Αυτό το πάλαι ποτέ κατεστημένο προσπαθεί να επιβιώσει, και στην προσπάθειά του αυτή βάλλει κατά παντός, πετάει λάσπη, προσπαθεί να μετατρέψει «το άσπρο σε μαύρο» και να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες που φέρει ολόκληρες για τη σημερινή κατάληξη του έργου του Μετρό.

Σχετικά άρθρα