Δήμοι, Πολιτισμός

Παρέμβαση Καρακώστα και Σταματάκη στο σκάνδαλο της κάλυψης των Αρχαίων του Πειραιά!

0
TRAM 3

Η πρώτη επίσημη αντίδραση υπήρξε μετά το δημοσίευμά μας, για το σκέπασμα των αρχαίων ευρημάτων του Πειραιά, από την εταιρεία που κατασκευάζει το έργο του ΤΡΑΜ!

Οι Βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη Α΄ Πειραιά, και, Εύη Καρακώστα Β΄ Πειραιά ζήτησαν από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη ενημέρωση και από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη να πραγματοποιήσει αντίστοιχες ενέργειες για την επίβλεψη των διαδικασιών του έργου.

Το κυριότερο όμως, παρενέβησαν με την παρακάτω επιστολή – ερώτηση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιά και Νήσων, ζητώντας απαντήσεις και εξηγήσεις:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ – ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

Προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων

Ενημερωθήκαμε από δημοσίευμα του τοπικού τύπου (Λιμάνι24, 10/12/2015), ότι η κατασκευαστική εταιρία ΘΕΜΕΛΗ, η οποία έχει αναλάβει τα έργα επέκτασης του τραμ προς Πειραιά, προχωράει σε ταχεία κάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες, που πραγματοποιεί στην περιοχή.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως στην οδό Γεωργίου 29α (και Γρηγορίου Λαμπράκη) έχουν αποκαλυφθεί πλήρως αρχαία κατάλοιπα από εργαστήρια, τα οποία η εταιρία βιάστηκε να σκεπάσει τοποθετώντας υπόγειους κάδους σκουπιδιών.

Επειδή η πολιτιστική κληρονομιά της πόλης είναι σημαντική για τον τουρισμό αλλά επίσης οφείλουμε να την προστατεύουμε και να την παραδίδουμε στις επόμενες γενιές, για λόγους διατήρησης της ιστορικής συνέχειας και επειδή τα τόσο μεγάλα συγκοινωνιακά έργα πρέπει να γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Έχει η υπηρεσία σας επίβλεψη του έργου και γνωρίζει για τα συγκεκριμένα ευρήματα;

2. Γιατί δεν έχουν σταματήσει οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα;

3. Πως σκοπεύετε να επέμβετε σχετικά με τα συγκεκριμένα ευρήματα;

Σχετικά άρθρα