Δήμοι

Πατατράκ στον Πειραιά: Έχασαν Αρβανιτόπουλος, Αντωνάκου, Ορφανός, Λαφαζάνης, Λεουτσάκος

0
Konstantinos-Arvanitopoulos1

Εκλογικές ανατροπές είχαμε και στον ευρύτερο Πειραιά, κυρίως στα πρόσωπα, αφού κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε… σαν να μην συνέβη τίποτα από τον Ιανουάριο!
Στην Α΄ Πειραιά, η Νέα Δημοκρατία και τα ισχυρά τοπικά συστήματα δεν μπόρεσαν να βγάλουν τη δεύτερη έδρα από την πρώτη κατανομή όπως έλεγαν.
• Έτσι εκτός Βουλής παραμένει ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αν και είχε ισχυρή στήριξη από σημαντικούς παράγοντες στο λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που δείχνει ότι αλλάζουν οι ισορροπίες.
Εκτός Βουλής και η Δημοτική σύμβουλος Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία εκλέχτηκε τον Ιανουάριο στην Α΄ Πειραιά με το Ποτάμι. Δεν πήγε καθόλου καλά και δεν κατάφερε να επανεκλεγεί.

ANTONAKOU STAUROULA

• Η έκπληξη έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει 4 βουλευτές! Μαζί με Δρίτσα, Σταματάκη, στη νέα Βουλή θα είναι ο Π. Δουζίνας και η προερχόμενη από τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ Γ. Γεννιά!
• Εκτός και ο Στάθης Λεουτσάκος της ΛΑΕ. Έπαιξε ιδεολογικά και έχασε…

Εκλέγεται φυσικά και πάλι ο Κώστας Κατσαφάδος, γαμπρός του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ως πρώτος στη Ν.Δ. την ώρα που οι «άσπονδοι φίλοι του» μουρμουράνε ότι… δεν σκίστηκε κιόλας για να βγει η δεύτερη έδρα-τι απίστευτα πράγματα!
Στη Βουλή και ο Κούζιλος από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και πάλι.

Στη Β΄ Πειραιά είχε μετακίνηση δύο εδρών:
• Ο Παναγιώτης Λαφζάνης βρέθηκε εκτός!
• Ο Ορφανός του Ποταμιού έχασε μια τη θέση του παίρνει η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων!
Επανεκλέγονται Βίτσας (εκ μεταγραφής) Κασιμάτη, Καρακώστα από τον ΣΥΡΙΖΑ, Τραγάκης από τη Ν.Δ. Λαγός από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και Μανωλάκου από το ΚΚΕ.

Συμπερασματικά, αλλάζουν οι συσχετισμοί και στον Πειραιά και από τώρα προοιωνίζονται άλλες συμμαχίες και ενόψει των τοπικών υποθέσεων που μπορεί να αργούν αλλά από τώρα αρχίζουν να χτίζονται…

Σχετικά άρθρα