Δήμοι

Συζήτηση Μπουτάρη για το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με την Οδησσό

0
mpou

Συνάντηση με τον Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Oleksandr Voronin, είχε σήμερα, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, στο Δημαρχείο.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με την Οδησσό, ζήτημα για το οποίο ο Δήμος έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ο Πρόξενος της Ουκρανίας ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το Δήμο Οδησσού για αδελφοποίηση με τη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι υπάρχει ισχυρή ελληνική κοινότητα στην ουκρανική πόλη και τόνισε πως θα συνδράμει ώστε να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες. Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για συνεργασίες τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και στον τομέα του πολιτισμού.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε ότι, με τη μεσολάβηση και του Προξενείου της Ουκρανίας και σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο, θα επιδιώξει να γίνει παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στην Οδησσό και αντίστοιχη παρουσίαση της ουκρανικής πόλης στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, εξέφρασε την πρόθεσή του να υπάρξει συνεργασία και ανταλλαγή καλών πρακτικών σε προγράμματα που αφορούν σε παιδιά και ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Σχετικά άρθρα