Δήμοι

Το σχέδιο αποκατάστασης του ιστορικού εμπορικού τριγώνου παρουσίασε ο Καμίνης

0
Emporiko Trigono

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης παρουσίασε χθες, το σχέδιο αποκατάστασης του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Αθήνας.
Πρόκειται για βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο επίπεδο των υποδομών, της λειτουργίας, της συντήρησης και της φύλαξης της περιοχής του εμπορικού τριγώνου που θα αποτελέσουν πρότυπο για όλο το κέντρο της Αθήνας.

«Η παρέμβαση στο Εμπορικό Τρίγωνο έχει ως στόχο να αποκαταστήσει την περιοχή, να βελτιώσει την υποδομή και να εφαρμόσει τη νομιμότητα» υπογράμμισε μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Οι παρεμβάσεις θα ανέλθουν στα 2,6 εκ. ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2016 και σκοπός είναι να ολοκληρωθούν εντός του έτους.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αποτελεί πιλοτική παρέμβαση σε επιλεγμένη περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου: Σύνταγμα, Ομόνοια, Μοναστηράκι. «Εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Αθήνας. Λειτουργούν φορείς και δομές της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής αγοράς, βρίσκονται τα σημαντικότερα μουσεία, το βασικό κτηριακό απόθεμα αρχιτεκτονικής κληρονομιάς των νεοτέρων χρόνων και γνωστά τοπόσημα πολιτισμού και ιστορίας της πόλης» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η συγκεκριμένη περιοχή συμπυκνώνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την κατάληψη και υποβάθμιση του δημοσίου χώρου, με παράνομα τραπεζοκαθίσματα, αυτοκίνητα και μηχανάκια πάνω στους πεζοδρόμους, εμπορεύματα, σκουπίδια κλπ.

Στην ανεπίσημη παρουσίαση του σχεδίου συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων Λευτέρης Καστανάκης, ο αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής – Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή Γιώργος Αποστολόπουλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Ιστορικού Κέντρου Ηλίας Βλαχάκης.

Σχετικά άρθρα