Επικαιρότητα

Φώφη σε Τσίπρα: Απαιτείται πατριωτισμός και η συγκρότηση Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης

0
ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁË. ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÔÇÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ Ö. ÃÅÍÍÇÌÁÔÁ(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Η Φώφη Γεννηματά, στην πρώτη της ουσιαστικά επίσημη παρουσία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επανέφερε την πρόταση για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου η κυρία Γεννηματά, δήλωσε:

«Είναι μια κρίσιμη ώρα που απαιτεί ειλικρινή διάλογο και πατριωτισμό. Το ΠΑΣΟΚ συμβάλλει σε αυτό. Η καθυστέρηση αυτή τη στιγμή κοστίζει και έχουν ευθύνη όλες οι πλευρές. Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Η ρήξη δεν είναι λύση, είναι καταστροφή. Οδηγεί τη χώρα στην απομόνωση και τη φτωχοποίηση. Λύση είναι μια συμφωνία με μεταρρυθμίσεις, χωρίς εισπρακτικά μέτρα εις βάρος των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων. Η συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης θα συμβάλει στην εξεύρεση λύσης. Ένα εθνικό πλαίσιο για την τελική συμφωνία με τους εταίρους».
Ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος την νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ήταν ευγενικός δηλώνοντας: «Αναλαμβάνεις σε μία κρίσιμη στιγμή που η ευθύνη βαραίνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όχι μόνο την κυβέρνηση. Αυτό που διακυβεύεται είναι αν θα υπάρξει μια προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη στον τόπο».

Σχετικά άρθρα