Επικαιρότητα, Περιφέρειες

Σγουρός: Η Περιφέρεια υλοποιεί 1.134 έργα

0
ÓÃÏÕÑÏÓ Ã ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁÔÏÓ

Τα στοιχεία των ενταγμένων έργων για όλους τους Δήμους της Αττικής κατά Περιφερειακή Ενότητα δίνει στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Αττικής, αρχής γενομένης Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα, που περιλαμβάνει τους δήμους Αθηναίων, Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής και Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

«Σε συνεργασία και με τους 66 Δήμους της Αττικής υλοποιούμε ένα πρόγραμμα 1.134 έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ» δήλωσε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και Ίδιους Πόρους της Περιφέρειας και περιλαμβάνει έργα σε όλους τους τομείς, όπως έργα υποδομών για τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, έργα κτιριακά, αντιπλημμυρικά, έργα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, έργα αθλητικά, έργα πολιτισμού και πολλά άλλα.

Τα έργα που χρηματοδοτούνται εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό για την βιώσιμη ανάπτυξη της Αττικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αττικής, που έχει εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο.
«Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τους Δήμους του Κεντρικού Τομέα και θα συνεχίσουμε τις επόμενες ημέρες με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής γιατί οι πολίτες της Αττικής πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια.Όσο γι’ αυτούς τους λίγους, που όψιμα βγήκαν να παραπονεθούν, ένα έχω να πω: “ουαί υμίν υποκριτές και φαρισαίοι”» πρόσθεσε ο κ. Σγουρός.

Σχετικά άρθρα