Το πρόσωπο

19 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα…

0
ANDREAS 3

1996. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, μια χαρισματική προσωπικότητα, ένας μεγάλος πολιτικός, ένας σημαντικός Οικονομολόγος φεύγει από κοντά μας και εκείνη τη μέρα αλλάζουν όλα στη χώρα, αλλά και στο κόμμα που ίδρυσε και σήμερα συνεχίζει ακρωτηριασμένο από τις συνεχείς μετατοπίσεις και τα ιστορικά του λάθη.
Ο άνθρωπος που έδωσε ελπίδα και φως… στο άλλο μισό του λαού που μέχρι το 1981 ήταν στη γωνία, έφυγε αφήνοντας πίσω του μεγάλες παρακαταθήκες, τις οποίες πολλοί… πέταξαν στα σκουπίδια, κυριολεκτικά.
Σήμερα που η Ελλάδα ταξιδεύει πληγωμένη και ουσιαστικά ακυβέρνητη, η απουσία του είναι εκκωφαντική, η έλλειψή του κραυγαλέα.

Αλήθεια, όλοι εκείνοι -που αν δεν υπήρχε αυτός δεν θα τους ήξερε… ούτε ο θυρωρός της Πολυκατοικίας τους- αισθάνονται, έστω και τώρα την ανάγκη να σοβαρευτούν και να δείξουν ότι κάτι πήραν από αυτόν;

ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

«Δεκαεννέα χρόνια μετά το θάνατό του, ο Ανδρέας Παπανδρέου υπάρχει παντού. Ζει μέσα μας, στην καρδιά της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, γιατί οι ιδέες του δικαιώθηκαν από την ιστορία και το έργο του αναγνωρίστηκε από την κοινωνία.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου βρέθηκε πολλές φορές μπροστά από την εποχή του, με τις ιδεολογικές του αναφορές και τις βασικές πολιτικές επιλογές του, που επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου εξέφρασε και ταυτίστηκε με την αγωνία των απλών καθημερινών ανθρώπων και δικαίωσε τις προσδοκίες τους.

Γιατί έζησαν καλύτερες μέρες με ελευθερίες και δικαιώματα, με Δημοκρατία, Ανάπτυξη, με Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη.

Γιατί εμπνεύσθηκαν και αγωνίστηκαν μαζί του για την Ευρώπη των Λαών, για ένα ειρηνικό και πιο δίκαιο κόσμο.

Για μας, την παράταξή του, το ΠΑΣΟΚ, η 23η Ιουνίου κάθε έτους είναι ημέρα τιμής στη μνήμη του ιδρυτή και μεγάλου ηγέτη μας. Είναι όμως και ημέρα περισυλλογής και ευθύνης για την διαφύλαξη της πολιτικής παρακαταθήκης του.

Ας τον δικαιώσουμε στην πράξη».

Σχετικά άρθρα